actief schrijven
actief / passief taaltelefoon.be.
passieve vorm / actieve vorm. synoniem van actief bedrijvende vorm actieve vorm actiefconstructie. synoniem van passief lijdende vorm passieve vorm passiefconstructie. Een zin in het actief wordt ook een actieve zin genoemd. Een zin in het passief wordt ook een passieve zin genoemd. In een actieve zin is de persoon die de handeling uitvoert het onderwerp van de zin. Bijvoorbeeld De hulpkok bakt de roomsoezen. In een passieve zin wordt de handelende persoon weergegeven in een door bepaling die meestal kan worden weggelaten.
Actief schrijven wat is het en hoe doe je het?
Actief schrijven klantgericht schrijven. Door kleine aanpassingen in je schrijfstijl zorg je ervoor dat een tekst veel actiever is het zogenaamde klantgericht schrijven. Actief schrijven is niet alleen belangrijk voor klantgerichtheid maar ook voor de leesbaarheid. Maar wat is actief schrijven? Hoe zorg je ervoor dat je actief schrijft? Dat lees je in dit artikel. In dit geval ligt de focus op de hulpwerkwoorden. Wat was dat ook alweer een hulpwerkwoord?
Leer actief schrijven in webteksten en overtuig beter.
Leer actief schrijven waarmee je de zinnen zo insteekt dat deze de juiste informatie overbrengen en bovendien gemakkelijker lezen. Actief schrijven is het tegenovergestelde van passief schrijven en heeft betrekking op de manier waarmee je omgaat met het onderwerp in de zin. We zijn met name wanneer we teksten schrijven geneigd om bijvoorbeeld een vorm van worden te introduceren in combinatie met een voltooid deelwoord. We gaan voorbij aan een eenvoudige zinsconstructie met een persoonsvorm achter het onderwerp om de zin in de tegenwoordige tijd op een actieve manier neer te zetten. Actief en passief schrijven. Laten we eens wat zinnen actief en passief opstellen om het verschil duidelijk te maken. Ik kan bijvoorbeeld stellen.
actief schrijven marjoleinschrijft.
Search Search Main menu. Skip to primary content. Skip to secondary content. Tag Archives actief schrijven. Hordelopen tussen de regels. Posted on 9 June 2013 by Marjolein. Over het helpen in plaats van hinderen van je lezer. Je zit middenin een hardloopwedstrijd. Hoorbaar houdt het duizendkoppige publiek zijn adem in. De spanning in het volle stadion hangt als warme vloeibare honing tussen de tribunes. Op de baan ren je je de benen uit je lijf. Zweet vormt een klamme laag op je voorhoofd. Honderden ogen volgen iedere beweging. Plotseling staat er midden op de uitgestrekte baan een horde.
Copywriting passief of actief schrijven?
Nicki Sannen 23 oktober 2015. Wie enigszins bezig is met copywriting heeft het waarschijnlijk al weleens horen passeren je moet schrijven in de actieve vorm en passieve zinnen vermijden. Maar waarom is dat juist? Hebben die passieve zinnen echt zon grote invloed op een tekst? Of zijn er misschien situaties waarin passief wél van pas komt? Het cliché wil dus dat we passieve zinnen moeten vermijden. De redenen hiervoor zijn vrij duidelijk. Zo zorgt een passieve vorm ervoor dat een tekst minder persoonlijk wordt dat hij holler aanvoelt.
Schrijf actief!
De persoonlijke vaardigheidstrainingen en commerciële trainingen van NIOW vind je voortaan op. strategisch opleiden en uitbesteden. 18 december 2009 Blog Schrijfvaardigheid Schrijf actief! Een veel gehoorde kreet bij het schrijven is schrijf actief! Wat is eigenlijk het voordeel van actief schrijven? En waarom zijn passieve zinnen moeilijker leesbaar? Voor meer duidelijkheid over dit onderwerp laten we u een paar voorbeelden zien. Ook kunt u zelf aan de slag met een vijftal oefenzinnen. Een tekst die veel passieve zinnen bevat wordt vaak als afstandelijk ervaren. Door het gebruik van veel passieve zinnen wordt een tekst minder levend minder actief. Passieve zinnen zijn ook vaak langer dan noodzakelijk.
6 tips voor leesbare teksten Schrijven Online.
Hier volgen zes tips van Roy Ishak om je lezers plankgas over je zinnen te laten scheuren. Actieve zinnen komen levendig over en lezen prettiger. Passieve zinnen schaden de leesbaarheid van je tekst. Schrijf daarom in de bedrijvende vorm en vermijd de passieve of lijdende vorm. Lijdende vorm Dit boek wordt veel gelezen. Bedrijvende vorm Veel mensen lezen dit boek. Vermijd hulpwerkwoorden en twijfelwoorden. Ze zijn vaak overbodig. Hulpwerkwoorden bieden de optie om iets niet te doen en zinnen met twijfelwoorden komen minder overtuigend over. Met hulpwerkwoord Hiermee kunt u uw documenten sorteren.
Actief schrijven hoe doe je dat? Adwise Internetmarketing.
Actief schrijven hoe doe je dat? Woensdag 28 december 2011. Wie kent het niet? Dure woorden gebruiken om deskundig over te komen. Als het chique klinkt is het beter. Het tegendeel is in de meeste gevallen waar. Ambtelijke taal vermijden en actief schrijven geldt niet alleen voor internetteksten maar ook voor offline media. Want zeg nou zelf als je een rapport doorleest wil je toch ook geboeid blijven?
Actief schrijven INEZ Training en Consulting.
Er is een verschil in actieve en passieve werkwoordsvormen. Voorbeelden van actieve werkwoordsvormen zijn. Ik kijk het voor u na. Mijn collega komt bij u terug. De afdeling inkoop stuurt u een e-mail. Actieve werkwoordsvormen beschrijven het onderwerp en de activiteit van het onderwerp. Bij passieve werkwoordsvormen wordt het onderwerp vermeden. Voorbeelden van passieve werkwoordsvormen zijn. Het onderwerp wordt vermeden. Deze e-mail zal worden verzonden. De klant kan zich in dat geval afvragen wanneer hij wordt teruggebeld en door wie.
oefen actief schrijven Vaagtaal.
vaagtaal in de media. Weg met wordt en worden. Probeer zin a actief te herschrijven. Als dat nodig is mag je zelf informatie toevoegen. Onderaan zie je mijn suggesties om je een idee van de vele mogelijkheden te geven. 1a De notulen werden door de voorzitter goedgekeurd. 2a De functie wordt inhoud gegeven door het volgende takenpakket. 3a Nieuwe initiatieven ter verbetering van het opleidingsniveau zullen worden aangezwengeld. 4a Omdat de cijfers niet consistent zijn werd door de controller besloten om de oplevering met twee dagen uit te stellen.

Contacteer ons